Skoči na vsebino

Splošni pogoji

Pogoji poslovanja spletne strani www.razvojzavesti.si

Slošni pogoji spletnega strani razvojzavesti.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno stranjo razvojzavesti.si upravlja David Cigoj s.p. (v nadaljevanju ponudnik).

Za kupovanje na spletni strani razvojzavesti.si obiskovalcu ni treba pridobiti uporabniškega imena in gesla.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani razvojzavesti.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij?

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • c) dostopnost storitev,
  • d) časovno veljavnost ponudbe,
  • e) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke,
  • g) pogoje izvršitve storitve,


Načini plačila

Ponudnik omogoča za knjige iz zaloge naslednje načine plačila:

  • S plačilnimi karticami preko PayPal-a
  • Po predračunu – Predračun poravnate z UPN, in sicer najpozneje do datuma, navedenega na predračunu. Plačilo opravite prek svoje spletne banke ali na katerikoli banki ali pošti Slovenije. 

Kupoprodajna pogodba je sklenjena, ko naročnik izdelek vplača preko izbranega načina za vplačilo t.j. po predračunu ali preko sistema Paypal.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) se na strežniku skranjuje 30 dni, potem se avtomatično izbriše iz strežnika.

Uporabniku ni potrebno generirati uporabniškega profila za nakup izdelkov na tem spletnem naslovu. Informacijo o naročilu prejmeta ponudnik in naročnik na svoja elektronska naslova.

Cene

Vse cene so navedene v €.

Cene ne vsebujejo DDV, saj izdajatelj ni davčni zavezanec.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Strošek poštnine se prišteje posebej zraven cene izdelka. Poštnina se lahko spremeni, v kolikor jo spremeni ponudnik poštnih storitev.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da pri vnosu naročila vpiše podatke o pravni osebi.

Na spletni strani razvojzavesti.si omogočamo nakupovanje tudi podjetjem, ki so registrirana znotraj članic Evropske unije.

Stvarna napaka

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te in na lastne stroške obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam hkrati omogoči pregled vsebine.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Varnost

Spletno mesto za zagotavljanje varnosti uporablja varni HTTPS protokol.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje PayPal. PayPal je registrirana blagovna znamka podjetja PayPal Inc., San Jose, California, ZDA

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik za potrebe naročila hrani podatke o naročilu za določen čas to je 30 dni od datuma naročila. Po tem datumu se vsi podatki o naročniku, vključno z naročilo avtomatično izbrišejo.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Spletno mesto RAZVOJZAVESTI.SI uporablja za delovanje samo piškotke, ki so nunjo potrebni za delovanje spletne trgovine.

Zaščita avtorskih pravic vsebin na spleti strani razvojzavesti.si

Vse vsebine na spleti strani razvojzavesti.si so last nosilca avtorskih pravic David Cigoj s.p. Vsako kopiranje, razmnoževanje, javno objavljanje ali predvajanje brez predhodnega pisnega dovoljenja nosilca avtorskih pravic je prepovedano.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne strani, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletnega mesta, s tem, da mora uporabnik poleg objave komentarja vpisati tudi ime ali vzdevek ter elektronski naslov. Pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. V primeru nastalih težav, bo ponudnik kupca o njih obvestil in mu omogočil odstop od naročila.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o knjigi, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ).

Ponudnik si pridržuje pravico, da pričujoče pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog, vendar ob predhodnem opozorilu in vprašanju o potrditvi strinjanja.

Vračilo blaga

Če z izdelkom niste zadovoljni, nas najkasneje v 8-ih dneh obvestite, da odstopate od pogodbe ali nam v istem roku vrnite nepoškodovan izdelek, pri čemer sami krijete morebitne stroške vračanja blaga.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@razvojzavesti.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.